ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αποστειρωμένος – μεταλλαγμένος σοσιαλισμός

Φαντάζουν απόμακροι οι πύρινοι λόγοι του Ανδρέα που μάγευαν τα πλήθη με ένα κράμα κοινωνικής ευαισθησίας αλλά και σιγουριά για την επίτευξη των στόχων. Όπου οι στόχοι ήταν συνώνυμοι του Σοσιαλισμού. Κοινωνική δικαιοσύνη και αρμονία με το Περιβάλλον. Πόσο μακρινά φαντάζουν όλα αυτά ιδιαίτερα μετά το περιβόητο συνέδριο της Σύμης. Χλίδα, αποστείρωση, αδιαφανείς χορηγοί αλλά και η θλιβερή παρουσία της Σεγκολέν.

Τη Σεγκολέν τη θυμόμασταν στο τελευταίο συνέδριο των Γάλλων σοσιαλιστών πριν την ήττα από τον Σαρκοζί, να προσπαθεί με κορώνες του ‘67 να συσπειρώσει έναν κόσμο που είχε απωλέσει προ πολλού ιδεολογίες και αγώνες. Αξέχαστη η αντίδραση τους στη γραφική ατάκα “Η Δεξιά” όπου τα μειδιάματα των συνέδρων δε μπορούσαν να κρυφτούν ούτε από τον ταλαντούχο σκηνοθέτη (ο γάλλος Μπιρσίμ δηλαδή).

Τότε είχαμε μείνει με την εντύπωση πως η Γυναίκα απλά προσπαθούσε να διαφημίσει ένα μαγαζάκι λόγω φίρμας και όχι ποιότητας. Μέχρι που την είδαμε στο Συμπόσιο. Απρόσιτη, με αυτοκρατορική διάθεσηκαι πλήθος φοβικών συνδρόμων, ένα κράμα Λουδοβίκου και Γούντι Άλλεν.

Μην με αγγίζετε!

Ότι θέλετε γραπτώς!

Φύγετε παρακαλώ, ενοχλούμαι!

Αποξενωμένη όχι μόνο από την κοινωνία, αλλά και από την ίδια τη φύση. Απέχθεια για το φυσικό περιβάλλον, κλεισμένη σε ένα αποστειρωμένο δωμάτιο, μακρυά από αέρα και θάλασσα, μακρυά από τους πυλώνες του ίδιου του Σοσιαλισμού: Την Φύση και την Κοινωνία.

Θλιβερό σημάδι μιας παρακμής ενός ολόκληρου κόσμου που γαλούχησε μια ολόκληρη γενιά. Διαφημιστές της μεταλλαγμένης πράσινης ανάπτυξης, του βιασμού της Γης προς όφελος των πολυεθνικών. Πολυεθνικές που φαίνεται προσέφεραν και προσφέρουν αφειδώς στους υποτιθέμενους εχθρούς αφού το Συμπόσιο δεν είχε εισιτήριο. Αντίθετα είχε χλιδή. Ποιός πλήρωσε το μάρμαρο ρωτάει φίλος παραθέτοντας στοιχεία και ερώτημα:

Τώρα που τέλειωσε το σοσιαλιστικό συμπόσιο της Σύμης στη Σκιάθο, καλόν είναι το ΠΑΣΟΚ να δημοσιοποιήσει το κόστος του καθώς και την πηγή προέλευσης των χρημάτων. Φημολογείται ότι πάνω από τετρακόσιοι σοσιαλιστές από όλη την Ευρώπη και την Αμερική έφαγαν, ήπιαν και διασκέδασαν τζάμπα επί πέντε ημέρες αφήνοντας «φέσι» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Στο όνομα λοιπόν της διαφάνειας για την οποία έχει δεσμευτεί ο Παπανδρέου και κατ΄ εντολήν του ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ας δημοσιοποιήσουν τα τιμολόγια, τον τρόπο πληρωμής τους και το «πόθεν έσχες» του σχετικού κονδυλίου. Και τούτο γιατί πολλά ακούγονται για … χορηγίες ιδιωτικής τράπεζας με στελέχη της οποίας ο Παπανδρέου διατηρεί άριστες σχέσεις έχοντας μάλιστα γευματίσει πριν από λίγους μήνες στο σπίτι ενός εξ΄αυτών στην Εκάλη.

Οι πελατειακές σχέσεις που λέγαμε;δείτε εδώ και τα σχόλια αναγνωστών

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια