ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Προβληματισμός της Ελληνικής Επιχειρηματικής Κοινότητας

Συντάκτης: Ο21-Μ-Θ

Εκπροσωπούμε τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδας, οι οποίες έχουν κάνει υψηλές επενδύσεις στις περισσότερες χώρες της ΝΑ Ευρώπης και ιδιαίτερα στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Οι επιχειρηματικές μας πρωτοβουλίες έχουν, αναμφίβολα, ενισχύσει σημαντικά την οικονομία, κοινωνική συνοχή και εσωτερική σταθερότητα της γείτονος χώρας στα βόρεια σύνορά μας.

Σήμερα επιθυμούμε να μοιραστούμε μαζί σας το βαθύ προβληματισμό μας σχετικά με την ταχεία επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Πρόκειται για μια ανησυχία που υπερβαίνει την αμιγώς πολιτική ή διπλωματική πλευρά των υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, οι οποίες στοχεύουν στην επίτευξη αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο ‘ζήτημα της ονομασίας’. Η εν λόγω επιδείνωση επηρεάζει πλέον σοβαρά τις καθημερινές σχέσεις μεταξύ απλών πολιτών, ιδιαίτερα των νεώτερων γενεών, με τον πλέον αρνητικό τρόπο, πράγμα που αναμφισβήτητα αποσπά την προσοχή από τις σύγχρονες διεθνείς προτεραιότητες οι οποίες επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, της τρομοκρατίας, της ενεργειακής συνεργασίας, της παράνομης μετανάστευσης και των κοινωνικών αναταραχών στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Ευρώπης.
Η ανησυχία μας αφορά κυρίως την κλιμακούμενη, προσβλητική προπαγάνδα της γείτονος χώρας, όπως αντικατοπτρίζεται στο επίσημο κρατικό εκπαιδευτικό σύστημα, από την πρωτοβάθμια ως την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, μέσω προκλητικών προσπαθειών να παραμορφωθούν πάγια και κοινώς αποδεκτά ιστορικά γεγονότα. Το γεγονός αυτό ενισχύει, έμμεσα ή άμεσα, εχθρικά και αλυτρωτικά συναισθήματα απέναντι στη γειτονική Ελλάδα και το λαό της.

Θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται να σας κουράσουμε με επιχειρήματα που αποδεικνύουν ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν εξίσου Έλληνες με τους Σπαρτιάτες ή τους Αθηναίους ή ότι κατοικούσαν στην περιοχή που αποτελεί το Διοικητικό Διαμέρισμα της Μακεδονίας του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, τουλάχιστον χίλια χρόνια πριν πατήσει εδώ το πόδι του οιοδήποτε Σλαβικό φύλο. Φθάνει να αναφέρουμε τον τεράστιο όγκο ιστορικών και ακαδημαϊκών στοιχείων, από την εποχή του Αριστοτέλη μέχρι σήμερα, τα οποία αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία την Ελληνική ταυτότητα των αρχαίων Μακεδόνων.

διαβάστε εδώ την συνέχεια

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια