ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ανταποδίδει την υποχωρητικότητα της Ντόρας με νέες προκλητικές δηλώσεις ο Μιλόσοσκι

Υποχωρήσεις από την Ελλάδα ζητά

ο ανυποχώρητος ΥΠΕΞ της FYROM


Αμετακίνητος στις θέσεις του για την ονομασία των Σκοπίων εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα. Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι κατηγορεί την Ελληνική κυβέρνηση, ότι χρησιμοποιεί το θέμα της ονομασίας για λόγους εσωτερικής πολιτικής, ενώ την ίδια ώρα δεν δίστασε να κάνει και επίθεση «φιλίας» προς τους Έλληνες και μάλιστα σε άπταιστα Ελληνικά.
Ο κ. Μιλόσοσκι επιχείρησε αρχικά να εμφανίσει ένα διαλλακτικό πρόσωπο και να κάμψει τις αντιρρήσεις της Αθήνας για το θέμα της ονομασίας, λέγοντας ότι «φίλοι είμαστε και φίλοι θα είμαστε για πάντα», ωστόσο αμέσως μετά απέφυγε να κάνει ένα βήμα πίσω από τις θέσεις των Σκοπίων για το όνομα. Ειδικότερα, δήλωσε ότι «η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" λυπάται πολύ, διότι η Ελλάδα ασκεί ισχυρή πίεση και μας ζητά να παραδώσουμε την εθνική μας ονομασία. Είμαστε ένα μικρό έθνος και για εμάς είναι πολύ σημαντικό, να προστατέψουμε την εθνική μας ταυτότητα».
Λίγο πριν αναχωρήσει από την Κέρκυρα με το αεροσκάφος που φέρει τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και προκάλεσε ήδη πολλές αντιδράσεις στην Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM δήλωσε λυπημένος από τη στάση της Ελλάδας και επικαλέστηκε ξανά τις σχέσεις καλής γειτονίας.
Όπως είπε «οι γείτονες πρέπει να αλληλοϋποστηρίζονται και όχι να βάζουν εμπόδια ο ένας στον άλλο. Στέλνω μήνυμα στον Ελληνικό λαό. Τους διαβεβαιώνω, ότι η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ελληνική Δημοκρατία. Η δική μας οικονομική ανάπτυξη θα φέρει οφέλη και στην Ελλάδα».

παρμένο από εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια