ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΝΕΑ "ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ!

Ακόμα ένα ανθελληνικό άρθρο που αναφέρεται στην «μη»-ελληνικότητα της Μακεδονίας, δημοσιεύει το ηλεκτρονικό περιοδικό «The American Chronicle», το οποίο το τελευταίο διάστημα φαίνεται όπως αποκαλύπτει σήμερα το Greek American News Agency έχει ανοίξει στενούς περίεργους και σκοτεινούς δίαυλους επικοινωνίας με ελληνικά παράκεντρα στην Ελλάδα τα Σκόπια και τις ΗΠΑ φιλοξενώντας σειρά, όπως θα δείτε, παρόμοιας βιομηχανίας ανθελληνικών άρθρων. Αυτή τη φορά στο άρθρο με ημερομηνία 14 Μαϊου(09) φιλοξενεί το έγκυρο κατά τ' άλλα Αμερικανικό περιοδικό The American Chronicle επικαλούμενο αρχικά επιλεγμένα αποσπάσματα από τα όσα είχε πει σε ομιλία του ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Χαρίλαος Τρικούπης το 1880, και ακολουθώντας την επαγωγική μέθοδο αυθαίρετα ο «αρθρογράφος» καταλήγει συμπερασματικά στο απόφεθγμα πως «τα όσα σήμερα υποστηρίζει η ελληνική πλευρά για την ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν είναι αληθή, αλλά κατασκευασμένα»! Το αμερικανικό περιοδικό πράγματι αναγνωρισμένου και υψηλού κύρους υιοθετώντας τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του αθρογράφου, χρησιμοποιώντας έντονα βαρείς χαρακτηρισμούς για τηνμια χώρα και την σημερινή πολιτική της ηγεσία, κάνει μια μακροσκελή παραληρηματική επίθεση σε ένα κείμενο ανθελληνικού χαρακτήρα που ήδη εδώ και λίγες ώρες περιφέρεται στα σκοπιανά site.

Ο Gandeto, συγγραφέας του άρθρου ξεκινά από με τη δήλωση του Χ. Τρικούπη, το 1880 «...όταν έρθει ο μέγας πόλεμος η Μακεδονία θα γίνει ελληνική ή βουλγαρική κατά τον νικήσοντα. Αν την λάβωσι οι Βούλγαροι, δεν αμφιβάλλω ότι θα εκσλαβίσωσι τον πληθυσμό μέχρι των θεσσαλικών συνόρων. Αν ημείς την λάβωμεν, θα τους κάνουμε όλους Έλληνες...», διατυπώνοντας την άποψη ότι η δήλωση αυτή υποδηλώνει το ελληνικό σχέδιο απελευθέρωσης της Μακεδονίας και ελληνοποίησής της, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι σύχρονοι έλληνες «κατάφεραν να μετατρέψουν τους χριστιανούς ασιάτες -που πήραν τις περιουσίες όλων όσων έφυγαν ή καλύτερα πέταξαν τους αυτόχθονες Μακεδόνες- σε "νόμιμους" κληρονόμους των αρχαίων Μακεδόνων. Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, δημιουργήθηκαν οι "Έλληνες Μακεδόνες"» υποστηρίζει στο γεμάτο ιστορικές ανακρίβειες άρθρο του ο παραπάνω αρθρογράφος.Για τον συγγραφέα του άρθρου, με τα όσα λέει ο Χαρίλαος Τρικούπης είναι σαν να παραδέχεται ότι:

(α) Οι Έλληνες δεν έχουν την Μακεδονία,

(β) Η Μακεδονία δεν ήταν ποτέ ελληνική πριν τον "Μέγα Πόλεμο" Α΄παγκόσμιο πόλεμο του 1912- 1913,

(γ) Οι ελληνικοί ισχυρισμοί ότι η Μακεδονία ήταν "πάντα ελληνική" Greeks cry that Macedonia was "always Greek" αποτελούν σκανδαλώδες ψέμα και πρόσφατη εφεύρεση!

(δ) είναι μια παραδοχή ότι δεν υπήρχαν έλληνες Μακεδόνες στην περιοχή της Μακεδονίας,

(ε) όλος αυτός ο ελληνικός θόρυβος ότι η "Μακεδονία" είναι ελληνική, αποτελεί μια τεράστια διαστρεύλωση των γεγονότων από ένα έθνος που ψεύδεται!" θα τους κάνουμε όλους Έλληνες''.

Ο συγγραφέας ναι μεν του άρθρου αναγνωρίζει το μεγάλο διαμέτρημα της προσωπικότητας του Χ. Τρικούπη, διατυπώνοντας την άποψη ότι ήταν ένας σκεπτόμενος και άξιος ηγέτης, αυτή ωστόσο η αναγνώριση του προετοιμάζει τον αναγνώστη και δίνει το έδαφος προκειμένου να επιχειρηματολογήσει υπέρ των ανιστόρητων και κατάπτυστων ψευδεπίγραφων απόψεών του, ισχυριζόμενος ότι «μια τέτοια δήλωση, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να προέλθει από έναν υποστηρικτή της φασιστικής ιδεολογίας προκειμένου να διαφυλάξει το ελληνικό έθνος, ή από υποστηρικτή του ΣΤΟΧΟΥ, είναι υπολογισμένη από έναν σκεπτόμενο και άξιο ηγέτη ενός έθνους, γι' αυτό και το βάρος της, η σημασία της και η καθαρότητα των στόχων της δεν μειώνουν στο ελάχιστο την ιστορική σημασία της».

Αυτή η αποσπασματική δήλωση του ο Χ. Τρικούπη για τον συγγραφέα, μεταφράζεται σήμερα ως η χρήση(σ.σ. εκ μέρους της Ελλάδας) «των πιο απάνθρωπων μεθόδων εναντίον ανθρώπων, τέτοιων που έχουν την ικανότητα να κάνουν να σαστίζει το ανθρώπινο μυαλό: να πάρουν την μακεδονική γλώσσα από τους Μακεδόνες»

Συνεχίζοντας, ο άνευ άλλων στοιχείων μυστηριώδης «κύριος» Gandeto, ισχυρίζεται ότι «η προφητεία του Τρικούπη βγήκε αληθινή με τους Έλληνες στον πόλεμο του 12-13 με την στήριξη των δυτικών δυνάμεων να παίρνουν την Μακεδονία για πρώτη φορά στην ιστορία της και έκτοτε το κράτος-λωποδύτης(σ.σ. όπως παοκαλεί την Ελλάδα) με τον φασιτικό στρατό της άρχισε να καταστρέφει κάθε τι μακεδονικό, αντικαθιστώντας το με ελληνικό». Σύμφωνα με τον συγγραφέα «οι έλληνες ξερίζωσαν τους Μακεδόνες από την γη τους , έκαψαν και προκάλεσαν μεγάλες φθορές στην αρχαία μακεδονική τέχνη, έφεραν πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και τους εγκατέστησαν στην Μακεδονική γη, κάνοντας αντίστοιχα προπαγάνδα. Καταστρέφοντας την μακεδονική κληρονομιά, αυτοί οι έλληνες φασίστες αισθάνθηκαν ότι μπορούν να μειώσουν ή να καταστρέψουν κάθε εν δυνάμει μάρτυρα, εγκαθιστώντας το νέο ( για τους οι έλληνες) status-quo.

Κατά την εκτίμηση του Gandeto, «μπορούν να μείνουν στο παρελθόν όλα όσα έγιναν, εκτός από ένα. Οι μακεδόνες μπορούν να συγχωρήσουν την αντικάσταση από τους έλληνες των μακεδονικών τοπονυμίων, την εθνοκάθαρση των μακεδόνων από τα σπίτια τους, όλες τις κτηνωδίες που έγιναν μετά τον πόλεμο στο όνομα του ελληνισμού, την καταστροφή των βιβλίων γραμμένα στην παλιά μακεδονική γλώσσα, όλες όσα έκαναν οι έλληνες φανατικοί ζηλωτές καταστρέφοντας την μακεδονική γλώσσα από τα μακεδονικά μοναστήρια και εκκλησίες, ακόμα και να κλείσουν τα μάτια στα καθημερινά μαρτύρια που υπόκεινται οι μακεδόνες που επελέγησαν να μείνουν στα σπίτια των προγόνων τους υπό την ελληνική κατοχή». Όλα τα παραπάνω για το συγγραφέα, «είναι πράξεις των ελλήνων (!), που ωστόσο μπορούν με κόπο να μείνουν στο παρελθόν. Εκείνο που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγχωρεθεί ή να ξεχαστεί αποτελεί το γεγονός ότι «αυτά τα ανισόρροπα ελληνικά τέρατα πήραν την μακεδονική γλώσσα από τα παιδιά μας».Η συνέχεια του άρθρου προκαλεί ακόμη περισσότερο. Ο συγγραφέας θέτει μια σειρά από ερωτήματα που ουσιαστικά επισφραγίζουν τα όσα ανιστόριτα θέλησε να περάσει στο ανιστόρητο άρθρο πιο πάνω, χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς και επίθετα που προσβάλουν την Ελλάδα. Μιλά για «εθνοκάθαρση των Μακεδόνων», εστιάζοντας στο θέμα της γλώσσας και την καταναγκαστικής προσπάθειας των ελλήνων να επιβάλουν την εκμάθηση της (ελληνικής) γλώσσας, απαγορεύοντας ταυτόχρονα κάθετι «μακεδονικό».

Ο Gandeto, μετά αυτή την παραληρηματική έκθεση των ερωτημάτων, χαιρετίζει όλους τους προοδευτικούς Έλληνες που «γενναία σήμερα υποστηρίζουν τις μειονότητες, εν αντιθέσει με όσους εθνικιστές έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου, τυφλά ακολουθούν την κυβερνητική γραμμή» διατυπώνοντας την άποψη ότι «αυτοί οι υπερεθνικιστές που δυστυχώς κυριαρχούν στην ελληνική κυβέρνηση σήμερα, έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα». Μάλιστα προτρέπει, η ελληνική πλευρά να τους καλωσορίσει ως ίσους, περιορίζοντας την ξενοφοβία και την πρακρική διακρίσεων και αντί «να τους κοιτάτε ως εν δυνάμει κίνδυνο έναντι της ελληνικής ταυτότητας, δώστε τους την ευκαιρία να ενσωματωθούν πλήρως στην δημοκρατία σας».Κλείνοντας ο συγγραφέας του εμποτισμένου με δηλητήριο και φθόνο εναντίον της Ελλάδας «άθρου», εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι εξαιρετικά ελλιπής στο κομμάτι που αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, παροτρύνοντας και προτραίποντας μάλιστα την Ελλάδα ότι «αντί να εμποδίζει την είσοδο στην ΕΕ και στον κόσμο(σ.σ. των Σκοπίων), να παίξει ένα πιο εποικοδομητικό ρόλο στα Βαλκάνια και να κοιτάξει προς το μέλλον. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας μπορεί να είναι το ξεχασμένο πλεονέκτημα.» για να καταλήξει στο κείμενο του με την προτροπή προς την Ελλάδα και την πολιτική της ηγεσία «Χρησιμοποιείστε την ευκαιρία με σοφία». Αναμφισβήτητα ο καθένας μπορεί να εκφράζει όποια άποψη και αν έχει. Ανιστόρητη ή μη δεν έχει σημασία. Το θέμα ωστόσο είναι ότι για να δημοσιεύεται ένα τέτοιο άκρως προπαγανδιστικό κείμενο με ανιστόρητες απόψεις και σχόλια και χαρακτηρισμούς που επιεικώς χαρακτηρίζονται βαρύτατοι, σε ένα τόσο γνωστό ηλεκτρονικό περιοδικό, όσο και αν οι απόψεις αποκλειστικά αντανακλούν τον υπογράφοντα, θα έπρεπε να ακολουθείται μια διαδικασία διασταύρωσης αναξάρτητων μεταξύ τους ιστορικών πηγών που υπόκεινται αν μη τι άλλο σε νόμους, αρχές και κανόνες δεοντολογίας.ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Κατά την διάρκεια της έρευνας και του ρεπορτάζ μας ανακαλύψαμε ότι το εν λόγο άρθρο έχει την ρίζα και την "πηγή" του σε ένα ελληνικό κείμενο του γνωστού για τις φιλοσκοπιανές θέσεις ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ στο φύλλο του Αυγούστου -Οκτωβρίου του 2007 το οποίο σε ένα από τα συνήθη παραληρηματικά άρθρα των υπευθύνων της έκδοσης αναφέρονται μαζί με άλλα επίσης ανιστόρητα επιχειρήματα για το λεγόμενο ζήτημα της ονομασία των Σκοπίων και αυτή η αποσπασματική δήλωση του Χαρίλαου Τρικούπη. Από αυτό το στοιχείο προκύπτει με αδιάσειστα στοιχεία ποιος; και ποιοι; μέσα από την Ελλάδα τροφοδοτούν με παρόμοια στοιχεία προαπάγναδας τα Αμεριανικανικά και Σκοπιανά κέντρα με πα εναντίον της Ελλάδας! Είναι οι γνωστοί κύριοι. Ακολουθώντας όμως την πορεία και την αρθογραφία αυτού του μυστηριώδη κυρίου ανακαλύψαμε και άλλους «θυσαυρούς» με τα ίδια κοινά χαρακτηριστικά...Θαυμάστε τον(!) όλοι εσείς στο Ελληνικό Υπουργείο των εξωτερικών και των λοιπών ανύπαρκτων ελληνικών υπηρεσιών!

Μήπως θα έπρεπε -λέμε μήπως- επειδή δεν πρόκειται για ένα τυχαίο περιοδικό αλλά για ένα γνωστό και υψυλού κύρους περιοδικό το Ελληνικό Υπ. Εξ. να στείλει επίσημη απάντηση όπως κάνουν οι Σκοπιανοί αλλά και κάθε άλλη χώρα που σέβεται την ιστορία, τους αγώνες του λαού της και κυρίως θέλει να την σέβονται στο διεθνές προσκήνιο, να απαντήσει επισήμως σε αυτή την νέα ΑμερικανοΣοπιανή πρόκληση;

Μήπως αντίστοιχα, με αφορμή την για πολλοστή φορά, στρατεyμένη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας να σχηματιστεί μια επιτροπή στο Ελληνικό ΥΠεξ. που θα δρα αστραπιαία και θα απαντά με κάθε μέσο και νόμιμο τρόπο σε όλες αυτές τις συντονισμένες προσπάθειες διαστρέβλωσης και μέσω διαδικτύου;

Διατρέβλωση που στόχο έχει στην δημιουργία χαλκευμένων ψευδεπίγραφων "ιστορικών στοιχείων" επενδυμένων με το διεθνές και υψηλό κύρος γνωστών οργανισμών και περιοδικών, προκειμένου την κρίσμη στιγμή όλα αυτά τα στοιχεία που δημιουργούνται κατά χιλλιάδες εδώ και 45 χρόνια, να χρησιμοποιηθούν και νομικά εναντίον της Ελλάδος σε διεθνή φόρα ενδεχομένως και σε διεθνή δικαστήρια;

Μήπως θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί μια ειδική ομάδα δράσης που συντονισμένα θα απαντά ηλεκτορνικά σε όλες τις προκλήσεις που καθημερινά δημιουργούνται στο διαδίκτυο από όλους εκείνους που έχουν κοινούς πολιτικο-στρατιωτικούς- και γεωστρατηγικούς στόχους εναντίον της χώρας μας; Οι Σκοπιναοί και οι Τούρκοι το έχουν κάνει εδώ και χρόνια το επίσημο Ελληνικό κράτος πότε θα το κάνει;

Το ίδιο ισχύει και για τους εν Αμερική Ομογενειακούς παράγοντες. Μήπως θα πρέπει κάποτε να ομονοήσουν και συντονισμένα να πράξουν το καθήκον τους έναντι τέτοιων προκλήσεων;

Ερευνα: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΥΡΙΠΟΥΛΟΥ

παρμένο από εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια